Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Gotujący i blogujący facet w kuchni

Kuchnia to całe moje życie.

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
07.10.2014

  • Z bloga: Gotujący i blogujący facet w kuchni

    I przy Wigilii kolejny pomysł na śledzia. Tym razem w pierzynce, czyli na kolorowo. SKŁADNIKI: Matias – 9 sztuk Buraki – 5 sztuk Ziemniaki – 5 sztuk Cebula – 5 sztuk (małych) Jajko ...
  • Z bloga: Gotujący i blogujący facet w kuchni

    Śledzik to nie ryba. Śledzik to zakąska. A jak zakąska – to musi być smaczna. SKŁADNIKI: Matias – 6 sztuk Jabłko – 1 sztuka Cebula – 1 sztuka Majonez Suszone pomidory Świeża ...
  • Z bloga: Gotujący i blogujący facet w kuchni

    Zarzucimy na talerz jeszcze trochę świątecznego jadła. W tym przepisie pojedziemy z boczkiem pieczonym, faszerowanym kaparami, daktylami i papryczką piri-piri. Połączenie smaków ostrych, ...
  • Z bloga: Gotujący i blogujący facet w kuchni

    Klasyka gatunku. Schab ze śliwką to standard na świątecznych stołach. Robicie go tak samo? SKŁADNIKI: Schab bez kości – 1-2 kg Śliwki suszone (nie wędzone) – kilkanaście sztuk ...
  • Z bloga: Gotujący i blogujący facet w kuchni

    Pasztet w moim domu robiony był od zawsze na różne okazje. Święta, urodziny, imieniny, za dzieciaka nie mogłem się doczekać domowej imprezy właśnie ze względu na pasztet. Jakże inny od ...
  • Z bloga: Gotujący i blogujący facet w kuchni

    Nie lubię ryby w galarecie. Ogólnie gotowana ryba to nie jest mój kierunek, zupy rybnej też nie kocham. Na Święta karpia podaję zawsze zapiekanego z pieczarkami. Jak go zrobić? Nic ...
  • Z bloga: Gotujący i blogujący facet w kuchni

    No mojej choince zawsze znajdzie się miejsce dla czegoś poza klasycznymi bombkami. Cukierki, pierniczki, czasem pieczone lub suszone jabłka. W tym miejscu podam Wam prosty i szybki sposób na ...
  • Z bloga: Gotujący i blogujący facet w kuchni

    Na śniadanie dziś coś szybkiego, innego od natłoku świątecznych potraw, którymi będziemy się opychać. SKŁADNIKI: Awokado – 1 sztuka Jajka – 4 sztuki Cebula – 3 sztuki (małe) Ser...
  • Z bloga: Gotujący i blogujący facet w kuchni

    Dziś wracamy do żeberek, obiecywałem Wam sporo przepisów z żeberkami w roli głównej, więc pora nadrobić. Sezon grillowy pod koniec grudnia? Czemu nie! Zapraszam… SKŁADNIKI: Żeberka ...
  • Z bloga: Gotujący i blogujący facet w kuchni

    Golonka występuje nie tylko pod świńską postacią. Niektórzy nie przyswajają konsystencji wieprzowej golonki, dla nich nic straconego! Dziś przepis na golonkę z indyka pieczoną w ciemnym ...
  • Z bloga: Gotujący i blogujący facet w kuchni

    Za oknem piękna jesień tej (prawie) zimy, dawno nic nie wstawiłem na bloga, a tu trzeba zjeść coś na rozgrzanie. A co rozgrzewa najlepiej? Oczywiście zupa krem dziś pora na krem z zielonych...
  • Z bloga: Gotujący i blogujący facet w kuchni

    Nie ufam budkom z „chinolem”. Nigdy nie wiadomo co znajdziesz w środku, poza tym wszystko robione w jednym garze smakuje tak samo, czy to ryba, czy kot. Dziś mam dla Was propozycję nie do ...
  • Z bloga: Gotujący i blogujący facet w kuchni

    Ostatnio sporo u mnie zup kremów. Pora roku nastraja i sprzyja tego typu zupom. Dziś obracać się będziemy wokół soczewicy czerwonej. SKŁADNIKI: Soczewica czerwona – 800 gram Pomidory ...
  • Z bloga: Gotujący i blogujący facet w kuchni

    Dawno nie było przepisu na zupy, pora nadrobić. Dziś mam dla Was pyszną zupę krem z pieczonych buraków. SKŁADNIKI: Buraki – 10 sztuk (około 2 kg) Bulion – 2 litry Sól, pieprz, cukier – ...
  • Z bloga: Gotujący i blogujący facet w kuchni

    Dziś do obiadu miałem ochotę na prostą surówkę z rukoli i roszponki, z sosem winegret z cebulą i pomidorem. To dziecinnie prosty przepis, ale może komuś się przyda. SKŁADNIKI: Roszponka...
  • Z bloga: Gotujący i blogujący facet w kuchni

    Podroby to jedna z najciekawszych do obróbki pozycji. Mają zwykle w potrawie dominujący smak, ale to właśnie dodatki kierują tym smakiem. SKŁADNIKI: Serca z kurczaka – 1 kg Cebula – 5 ...
  • Z bloga: Gotujący i blogujący facet w kuchni

    Czasem trzeba podać coś innego, niż oklepane (i wyklepane) schabowe. Z dzieciństwa i młodości ze schabem kojarzą mi się trzy potrawy: klasyczne schabowe, pieczony na święta schab w ...
  • Z bloga: Gotujący i blogujący facet w kuchni

    Colesław to jedna z prostszych i lepszych sałatek. Każdy broni się od robienia jej, a wykonanie jest dziecinnie łatwe. No i wiemy co jemy – przede wszystkim. SKŁADNIKI: Kapusta biała – ...
  • Z bloga: Gotujący i blogujący facet w kuchni

    A właściwie sos carbonara. Prosty przepis bez jajka (dla tych co nie mogą), chyba jedno z najszybszych dań jakie można zrobić, gdy nagle goście zwalą się niezapowiedziani SKŁADNIKI: ...
  • Z bloga: Gotujący i blogujący facet w kuchni

    Lubimy mięso. Lubimy pomidory. Lubimy jak jest meksyk na koniec jedzenia. Na początek coś dla ludzi o mocnych żołądkach Chili con carne musi być ostre. Sama nazwa „chili z mięsem” mówi...

Opis:

Kuchnia to całe moje życie.