Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Dziękuję Było Pyszne

Blog ten powstał z ogromnej pasji do gotowania, chęci odkrywania nowych smaków i... częstowania ...

Zobacz pełny opis

1 osób polubiło ten blog

2 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
02.10.2014

  • Z bloga: Dziękuję Było Pyszne

    Na samą myśl o tym daniu, jestem w stanie bez zamykania oczu i nadmiernego wytężania zmysłów odtworzyć jego przecudny smak i zapach. Nie zniechęcajcie się do jeszcze mało znanej i popularnej...
  • Z bloga: Dziękuję Było Pyszne

    Czasem bywa tak, że nie planuję wrzucać na bloga jakiegoś przepisu, bo wydaje mi się za mało atrakcyjne, ale wrzucę Wam zdjęcie na facebooka czy instagram. I nagle okazuje się, że chcecie ...
  • Z bloga: Dziękuję Było Pyszne

    Nie wiem jak Wy, ale ja kocham na kukurydzę. Zazwyczaj kolby gotowałam, następnie na kukurydzę nakładałam masełko. Można powiedzieć nawet, że ten smak kojarzy mi się z dzieciństwem. Tym ...
  • Z bloga: Dziękuję Było Pyszne

    Tapasy są tak wszechobecne w Hiszpanii, że po mojej podróży do Barcelony nie mogło ich tu zabraknąć. Ja co prawda przyznam szczerze, że od tapasów ulubiłam sobie montaditos czyli małe ...
  • Z bloga: Dziękuję Było Pyszne

    Taka zupa jest świetna na upały! Chłodnik z melona to fajna alternatywa dla naszej, typowej zupy owocowej, np z wiśni! Robi się go błyskawicznie i smakuje pysznie (oczywiście pod warunkiem, że...
  • Z bloga: Dziękuję Było Pyszne

    Pampuchy to moje dzieciństwo. Co prawda jak byłam mała jadłam je tylko i wyłącznie ze słodkim sosem, ale na studiach to się zmieniło. Teraz preferuje je na wytrawnie. Wiem, że kluski na ...
  • Z bloga: Dziękuję Było Pyszne

    Wiecie, że kocham makaron. Najbardziej w prawdziwym włoskim wydaniu, ale czasem potrzeba mi odmiany. Korzystając z okazji, że w lodówce znajdowały się pieczarki i papryka a miałam ochotę ...
  • Z bloga: Dziękuję Było Pyszne

    Sezon na agrest w pełni! Nie ma się więc co zastanawiać, tylko trzeba z niego korzystać, póki lato! Najczęściej używam agrestu do ciast i wypieków. Czasem dodaję parę agrestowych kulek do ...
  • Z bloga: Dziękuję Było Pyszne

    Ryby są mi bardzo bliskie. Może dlatego, że już bardzo blisko im do owoców morza, które kocham. Mam dla Was świetną propozycję na pstrąga z warzywami i ziołami. Danie nie wymagające zbyt ...
  • Z bloga: Dziękuję Było Pyszne

    Polędwiczki to bardzo delikatne mięso, które lubię przyrządzać ponieważ nie wymaga zbyt dużej obróbki. Żeby było jeszcze smaczniejsze często marynuje je dzień wcześniej. Im mniej ...
  • Z bloga: Dziękuję Było Pyszne

    Kocham makaron w każdej postaci. Dlatego dziś mam dla Was propozycję na lasagnę, która jest naprawdę mało skomplikowanym daniem. Najwięcej problemu sprawia chyba ludziom postępowanie z ...
  • Z bloga: Dziękuję Było Pyszne

    Ostatnio odkryłam, że mam spory zapas pomidorów suszonych i doszłam do wniosku, że czas najwyższy je wykorzystać. Proponuję Wam dzisiaj naprawdę soczystą pierś z kurczaka w marynacie z ...
  • Z bloga: Dziękuję Było Pyszne

    Mało kiedy mówię głośno, że jestem okropnie zadowolona z efektu moich wariacji kulianrnych! Przy tym daniu jestem! Smakuje obłędnie. Można je jeść i jeść! Polecam Wam serdecznie! ...
  • Z bloga: Dziękuję Było Pyszne

    Nie ma lata bez jagód. I nie ma lata bez jagodzianek! Zgadzacie się? Mam dla Was super przepis na jagodzianki, które rozpływają się w ustach. I w przeciwieństwie do tych sklepowych mają ...
  • Z bloga: Dziękuję Było Pyszne

    Spieszmy się jeść owoce… póki są ! I tak właśnie jest z truskawkami, są, są i nagle okazuje się, że pan na rynku mówi „w tym tygodniu jestem już po raz ostatni”. I wtedy zaczyna ...
  • Z bloga: Dziękuję Było Pyszne

    Sezon na kurki właśnie się zaczyna. Sezon na bób już trwa. Więc jak mogłabym tego nie wykorzystać! Tak pyszne składnki nie wymagają wielkiej obróbki, by wydobyć z nich to co najlepsze. ...
  • Z bloga: Dziękuję Było Pyszne

    W takie upały jak teraz lody wydają się być zbawieniem. Ostatnio zakupiłam (wydaje się dość prowizoryczną) maszynę do lodów i postanowiłam wypróbować. Wiem, że można robić lody bez ...
  • Z bloga: Dziękuję Było Pyszne

    Cukinia jest moją wielką miłością. Nawet nie zdajecie sobie sprawy ile potraw można z niej stworzyć. Dziś pomysł, który gdzieś tam zrodził się w mojej głowie i zaskoczył nas smakiem. ...
  • Z bloga: Dziękuję Było Pyszne

    Chcąc przywołać wiosnę, której już tak bardzo mi brakuje mam dla Was dość świeżą i nietypową propozycję. Rzodkiewki podsmażane na patelni z masłem i miodem. U mnie nic się nie marnuje....
  • Z bloga: Dziękuję Było Pyszne

    Jestem miłośniczką kaszy (zresztą czego ja nie jestem miłośniczką jeśli chodzi o jedzenie;). Ostatnio odkryłam kaszę bulgur. Powstaje ona z gotowanych a potem suszonych ziaren najczęściej ...

Opis:

Blog ten powstał z ogromnej pasji do gotowania, chęci odkrywania nowych smaków i... częstowania nimi najbliższych. Pomysł krzewił się długo nim ujrzał światło dzienne, ale wreszcie nieśmiało stawiam pierwsze kroki w dzieleniu się z innymi swoim kulinarnym szaleństwem! Smacznego!