Targ Smaku

Z miłości do gotowania

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
29.09.2014

  • Z bloga: Z miłości do gotowania

    Póki jeszcze trwa sezon na szparagi, wrzucam przepis na aromatyczne, pyszne risotto.   Składniki (na 2 porcje): pół szklanki ryżu arborio (do risotto, krótkoziarnistego) 1/4 szklanki ...
  • Z bloga: Z miłości do gotowania

    Sezon na szparagi w pełni ale zaraz się skończy. Niestety trwa krótko (zdecydowanie za krótko) więc trzeba korzystać. Nie ukrywam, że najbardziej lubię zielone szparagi, lekko tylko ...
  • Z bloga: Z miłości do gotowania

    Przygrzało… W tym roku maj zapowiada się wspaniale. To chyba moja ulubiona pora, bo wszystko wokół pięknie wygląda – soczysta zieleń traw, krzewów i drzew, różnobarwne kwiaty i ...
  • Z bloga: Z miłości do gotowania

    Na zewnątrz coraz ładniej. Pogoda dopisuje, wkoło coraz bardziej zielono i przyjemnie. Warto dogodzić sobie także od wewnątrz – kolorowymi, smacznymi posiłkami. Dziś w menu żółciutka ...
  • Z bloga: Z miłości do gotowania

    To, że ryby powinno się jeść jak najczęściej, wie każdy. Trudniej z realizacją, bo nie każdy lubi, albo jest znudzony zwykłą, smażoną rybą. Jest na to sposób – zapieczcie ją z ...
  • Z bloga: Z miłości do gotowania

    Dziś przedstawiam Wam pomysł na pyszną pastę, stanowiącą połączenie baba ghanoush i hummusu. Baba ghanoush to pasta z opalanych bakłażanów i tahini; hummus – podobna pasta, tyle, że z ...
  • Z bloga: Z miłości do gotowania

    W skład każdego posiłku powinny wchodzić warzywa. Do obiadu najczęściej są podawane w postaci surówki. Nie są to może wyżyny kulinarnych wyzwań, ale warto poświęcić im trochę miejsca...
  • Z bloga: Z miłości do gotowania

    Lato nadchodzi wielkimi krokami, a wraz z nim lżejszy ubiór. Co się z tym wiąże – będziemy pokazywać coraz więcej ciała. Każdy z nas chciałby jako tako wyglądać w krótkich spodenkach...
  • Z bloga: Z miłości do gotowania

    Od ostatniego wpisu minął ponad miesiąc, prawie półtora. Pewnie w jakiś sposób powinnam wytłumaczyć swoją nieobecność, ale też nie lubię za dużo mówić o swoim życiu prywatnym. ...
  • Z bloga: Z miłości do gotowania

    Bataty, czyli słodkie ziemniaki stanowią świetną alternatywę dla tradycyjnych ziemniaków. Zawierają dużo witamin i minerałów oraz charakteryzują się niższym niż ziemniaki indeksem ...
  • Z bloga: Z miłości do gotowania

    Przyłapuję się na tym, że ostatnio jem bardzo mało mięsa. Moje posiłki składają się głównie z kasz, warzyw, roślin strączkowych, jajek, ryb i czasami tofu.  Nie narzekam, bo tak jest ...
  • Z bloga: Z miłości do gotowania

    Mniam, mniam… za dobrą zupę mogę dać się pokroić. Robię je częściej niż to wynika z publikowanych przepisów (w zasadzie raz w tygodniu to minimum), ale czasem zupa tak szybko znika, że...
  • Z bloga: Z miłości do gotowania

    Lubię smalec. Gdy byłam mała, rodzice robili pyszny, z dużą ilością chrupiących, boczkowych skwarek. Smarując nim chleb, zawsze z siostrą zagłębiałyśmy się nożem do dna naczynia, by ...
  • Z bloga: Z miłości do gotowania

    Poniewierały mi się płatki jaglane w szafce, więc stwierdziłam, że trzeba coś z nimi zrobić… Natchnie mnie czasem na zakup czegoś, czego później nie używam (bo owsianek, jaglanek i ...
  • Z bloga: Z miłości do gotowania

    Polenta to tradycyjna włoska potrawa, przygotowywana z mąki kasztanowej bądź mąki lub kaszy kukurydzianej. Po ugotowaniu powstaje taka papka – mamałyga, która po zastygnięciu przybiera ...
  • Z bloga: Z miłości do gotowania

    Ogórkowa to moja ulubiona zupa z dzieciństwa. O ile innym dzieciom najbardziej smakowała pomidorowa o delikatnie słodkim smaku, ja wolałam kwaśną ogórkową i kapuśniak. Zamiłowanie do ...
  • Z bloga: Z miłości do gotowania

    Jarmuż. Kiedyś zapomniany, teraz robi furorę jako superfood. Nie należę do osób, które bez mrugnięcia okiem „rzucają się” na wszelkiego typu nowinki kulinarne. Spróbuję i jak mi dany...
  • Z bloga: Z miłości do gotowania

    Jeżeli potrzebujecie przepisu na szybkie w przygotowaniu, ale i smaczne danie – oto on Smażony ryż z wieprzowiną i pieczarkami. Dania typu stir-fry należą do moich ulubionych właśnie ze ...
  • Z bloga: Z miłości do gotowania

    Ostatnio w moim menu na dobre zagościły buraki Warzywo- ideał na zimę, zwłaszcza dla ludzi aktywnych. W dzisiejszym przepisie buractwo występuje w towarzystwie włoszczyzny – zapieczone w ...
  • Z bloga: Z miłości do gotowania

    Dłuższą chwilę mnie nie było… Po Świętach i Nowym Roku ogarnęła mnie twórcza niemoc. Za dużo wolnego ma na mnie zdecydowanie zły wpływ. Zwyczajnie się rozleniwiam… A może tak ...

Opis:

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×