Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
pychotniczek

Moje eksperymenty kulinarne, pomysły na posiłki oraz proste i tanie gotowanie dla zapracowanych. ...

Zobacz pełny opis

Adres bloga: pychotniczek.blog.pl

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
02.09.2014

  • Z bloga: pychotniczek

    SKŁADNIKI: 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 duża wędzona kiełbasa, 2 ząbki czosnku, 1 świeża papryka, 1/2 szklanki rosołu, 1/2 szklanki przecieru pomidorowego, 1 cebula, 1 brokuł, starty ser ...
  • Z bloga: pychotniczek

    Efektowne danie, choć bardziej na chłodne, niż na upalne dni. Wymaga bowiem i pieczenia i smażenia. Gorącooo! Potrzebne składniki: mięso z uda kurczaka, plastry boczku, żółty ser, oliwa z ...
  • Z bloga: pychotniczek

    Już chyba naprawdę prościej gotować się nie da! Obsmażamy na małej ilości oliwy z oliwek polędwiczki z kurczaka doprawiając je solą, pieprzem kolorowym i dużą ilością słodkiej ...
  • Z bloga: pychotniczek

    Bardzo prosty, szybki i tani przepis na wegetariańską lasagne. SKŁADNIKI: - 1 duży por, - 1 papryka, - 1 duża cukinia, - starty ser Mozzarella, - kalafior, - mleko, - majonez, - rzodkiewki, - ...
  • Z bloga: pychotniczek

    Tym razem wyszło mi danie w stylu rustykalnym. Sycące i rozgrzewające – idealne na zimowe powroty do domu. SKŁADNIKI: 2 polędwiczki wieprzowe 0,5L czerwonego, wytrawnego wina 1/2 pokrojonej w ...
  • Z bloga: pychotniczek

    Kiedyś się odchudzałam i był to mój ulubiony posiłek. Dobry, ale suchy i twardy. Żuje się z przyjemnością, ale długo je, co oznacza, że nie połyka się łapczywie wielkich kawałów i ...
  • Z bloga: pychotniczek

    Szybki sposób na przystawkę – idealne zastępstwo pieczywa. SKŁADNIKI (przepis na 4 babeczki): - 10-20 dkg twardego żółtego sera bez dziur - 1/3 ostrej papryczki - 4 plastry boczku - 4 łyżki...
  • Z bloga: pychotniczek

    Nasza lasagne: MIĘSO: 1/2 kg mielonej karkówki smażyć na niewielkiej ilości oliwy z oliwek, dodać przyprawy sól, pieprz, lubczyk, bazylię i oregano (dużo – minimum pół opakowania) ...
  • Z bloga: pychotniczek

    Jako, że rzecz opiera się głównie na półprodukcie, nie jest to więc specjalny wyczyn kulinarny. Ale na pewno jest to godzien odnotowania akt matczynego poświęcenia. Bo żeby upiec dziecku do...
  • Z bloga: pychotniczek

    SKŁADNIKI: 1 duży por 1/2kg mielonego mięsa (karkówka, łopatka) 1 jajko plaster żółtego sera bułka tarta przyprawy (sól, pieprz, papryka, lubczyk) oliwa/olej (do smażenia) cukier (do ...
  • Z bloga: pychotniczek

    Niestety danie to z sushi mam niewiele wspólnego. Ale kiedy zaserwowałam je synowi, mąż stwierdził, że też chce takie sushi, więc tego się trzymam. Oczywiście do farszu zawsze można dodać...
  • Z bloga: pychotniczek

    Podstawa wszystkiego – CIASTO MARCHEWKOWE: 1. Utrzeć 4 jajka i 2 szklanki cukru. 2. Do powstałej masy dodać: 2 szklanki mąki, 2 szklanki utartej marchewki, 1 szklankę oleju, 2 łyżeczki ...
  • Z bloga: pychotniczek

    Idealne ciasto na Sylwestrową imprezę składkową: szybkie i łatwe w produkcji, pyszne w konsumpcji. A dzięki cynamonowi muśnięte jeszcze duchem Świąt Bożego Narodzenia. SKŁADNIKI: - 2 ...
  • Z bloga: pychotniczek

    Motywacją do topienia słoniny był bigos, który to robię raz w roku, zaczynając w pierwszy dzień Świąt Bożego Narodzenia, by ostatecznie spożyć grupowo na Sylwestra. DZIAŁANIE: 1. 1 kg ...
  • Z bloga: pychotniczek

    jabłka + kruszonka + piekarnik = szybki deser na ciepło Jabłka: obrać ze skórek, pokroić w drobną kostkę, ułożyć 2 cm warstwą w miseczkach. Kruszonka: 1/2 kostki masła, 1 szklanka cukru, ...
  • Z bloga: pychotniczek

    Pieczeń różne farsze mieć może – wszystko zależy od fantazji oraz potrzeby smaku. Moja ma w sobie morelki. Jest dobrze przyprawiona, ale też i słodkawa. DZIAŁANIE: - foremkę lekko ...
  • Z bloga: pychotniczek

    Gotowanie sylwestrowego bigosu zaczynam zawsze w 1 dzień Świąt Bożego Narodzenia. A ponieważ robię to tylko raz w roku, tak też gotuję z rozmachem i na bogato SKŁADNIKI: - sos po kaczce, - ...
  • Z bloga: pychotniczek

    To było moje ulubione chińskie danie, kiedy byłam 25 lat temu w Londynie. Właściwie nie tyle ulubione, co jedyne jakie jadłam u „Chińczyka” w drodze do pracy. Jedyne, bo najtańsze. Tamto ...
  • Z bloga: pychotniczek

      Historia tego dania zaczyna się od mieszanki suszonych owoców, z której to wyjadłam ulubione figi, a nie miałam ochoty na pozostałe. Nabyłam więc udka z kurczaka (uznałam, że to mięso ...
  • Z bloga: pychotniczek

    Kolejny eksperyment kulinarny. DZIEŃ PIERWSZY: kupiłam 15 udek kurczaka (normalnie kupuję pałki, ale to koniec miesiąca, a udka są tańsze – zapłaciłam niecałe 12zł). Przyprawiłam ...

Opis:

Moje eksperymenty kulinarne, pomysły na posiłki oraz proste i tanie gotowanie dla zapracowanych. Serdecznie zapraszam też na fb: https://www.facebook.com/pychotniczek