Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Niebo w gębie

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
02.09.2014

  • Z bloga: Niebo w gębie

    To prosty, ale genialny przepisz na szybki i ostry sos do makaronu – jakiegokolwiek makaronu. Potrzebne będzie:  kilka plastrów włoskiego boczku pancetta – na dwie porcje wystarczy z 6-8 ...
  • Z bloga: Niebo w gębie

    3 łyżki masła w temperaturze pokojowej (40-50 g) 200 g białego, drobnego cukru 250 g mąki pszennej duża szczypta drobnej soli 3 łyżeczki proszku do pieczenia około 250 ml mleka około 400 g ...
  • Z bloga: Niebo w gębie

    To idealna „sałatka” do pracy. Prosta, smaczna i niekłopotliwa. Jest tylko jedno „ale” – trzeba lubić makaron gryczany. A przepis jest taki (wg Nigelli Lawson): 75 g nasion białego ...
  • Z bloga: Niebo w gębie

      1,5 kg moreli (dojrzałych, słodkich i soczystych) pół kilo drobnego białego cukru około litra spirytusu (może być 70% lub 90%) – spirytusu musi być tyle by zakrył owoce Morele trzeba ...
  • Z bloga: Niebo w gębie

    1 kg wiśni – wypestkowanych (4-5 pestek zostawiam) ok. litr spirytusu (90%) – musi przykryć owoce około pół kilo drobnego cukru Umyte i wypestkowane wiśnie przełożyłam do dużego słoja ...
  • Z bloga: Niebo w gębie

    To jedno z najprostszych letnich dań. Potrzebne będą kwiaty cukinii, mąka, woda mineralna gazowana, sól i sporo oleju do smażenia. No i coś do faszerowania kwiatów – np twarożek z ...
  • Z bloga: Niebo w gębie

    To jedna z najlepszych „sałatek” jakie jadłam w Związku Radzieckim. Można ja było kupić na niemal każdym bazarze. Często też w każdym prywatnym domu. Prosta i smaczna. 3 lub 4 (ok. 0,5 ...
  • Z bloga: Niebo w gębie

    To niezwykłe, poetyckie ciasto. Przepis pochodzi z notatek amerykańskiej poetki Emily Dickinson: Cocoanut Cake. Jest prosty, niekłopotliwy a ciasto bardzo smaczne. Lukier i ananas kandyzowany na ...
  • Z bloga: Niebo w gębie

    To proste, ale jednocześnie bardzo efektowne danie. No i bardzo szybkie w przygotowaniu. siatka vongoli – ok 1/2 kg makaron spaghetti/linguini/tagliatelle pęczek posiekanej pietruszki kilka ...
  • Z bloga: Niebo w gębie

    Kruche ciasto: 250 g maki pszennej 50 g cukru-pudru 125 g masła 1 jajko szczypta soli łyżka, albo dwie pełnotłustego  mleka Kruche ciasto robię najprostszą metodą z możliwych: do malaksera ...
  • Z bloga: Niebo w gębie

    Spód: 500 g mąki pszennej 2 łyżeczki soli drobnej łyżka cukru 2 żółtka albo jedno duże jajko 2-3 łyżki mleka, śmietanki lub wody 375 g masła niezbyt twardego Ciasto zrobiłam dzień ...
  • Z bloga: Niebo w gębie

    100 gram cukru (albo pudru albo drobnego cukru do pieczenia) – ja dałam połowę 225 g masła – zimnego i posiekanego na kawałki 2 duże żółtka – albo 3 małe 188 g białej pszennej mąki ...
  • Z bloga: Niebo w gębie

    6 dużych jabłek – twardych i kwaskowatych 1/2 kg mąki pszennej 300 g masła 150 g cukru pudru albo drobnego cukru do pieczenia 2 żółtka 2-3 łyżki gęstego, niekwaśnego jogurtu 100 g cukru ...
  • Z bloga: Niebo w gębie

    trzy lub cztery steki z tuńczyka – grubości ok. kciuka Marynata: 30 ml sosu sojowego jasnego 30 ml oliwy ćwierć łyżeczki granulowanego czosnku łyżka cukru brązowego Marynatę trzeba bardzo ...
  • Z bloga: Niebo w gębie

    Przepis znaleziony w internecie. 4 nieduże jabłka przekrojone na pół, bez skóry i bez gniazd nasiennych, nacięte 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru trzcinowego plus gruby cukier trzcinowy...
  • Z bloga: Niebo w gębie

    Mozzarella di bufala z warzywami Marchew, ogórek, rzodkiewka i cebula poszatkowane w cienkie plastry. Do tego trochę oliwy, octu balsamicznego i soli i kilka listków bazylii. Nic więcej.  
  • Z bloga: Niebo w gębie

     Zanim powstanie taka ładna kompozycja trzeba się trochę napracować nad karczochami. Najpierw trzeba przygotować sporą miskę pełną zimnej wody z sokiem z połowy cytryny. Karczochy bardzo ...
  • Z bloga: Niebo w gębie

    Prawdziwa wiosna na talerzu: gotowane zielone szparagi (nie trzeba ich długo gotować, wystarczy wrzucić na wrzątek i gotować maksymalnie pięć minut) awokado pomidor i cebula do tego trochę ...
  • Z bloga: Niebo w gębie

    dobre, prawdziwe i tłuste śledzie moczone w sherry czerwona cebula pokrojona w cienkie talarki koperek  Wystarczy śledzie pokroić – dowolnie – udekorować koperkiem i cebulą. Gotowe. W ...
  • Z bloga: Niebo w gębie

    Fegato Alla Veneziana Proste i genialnie smaczne danie. I bardzo klasyczne – typowe weneckie danie. około 400 gram wątróbki cielęcej (wątróbkę można wymoczyć w mleku) cebula – osiem ...

Opis: