Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: naturalna apteka

    Bez względu na to, kim jesteś i jakie stawiasz sobie cele żywieniowe, nie postąpisz źle, jeśli  wprowadzisz do swojej codziennej diety koktajle lub soki ze świeżych owoców i warzyw . Pijąc ...
  • Z bloga: MamaUgotuje

    Które dziecko nie lubi czekolady? A zwłaszcza jeśli będzie obecne przy jej robieniu. Tym razem córka pomagała dzielić herbatniki. Ku mojemu zdziwieniu nawet nie podjadała… Za to po ...
  • Z bloga: Ósmy kolor tęczy - Blog kulinarny

      Czasami wcale nie jest łatwo postawić przed rodziną na stole obiad. Są dni, kiedy w głowie pustka, a czas galopuje bez opamiętania. Znacie to? Ja znam bardzo dobrze… Często się więc ...
  • Z bloga: Moja Galeria Smaku

       Koktajl idealny na przyspieszenie metabolizmu. Suszone śliwki mają dużo błonnika, który przyspiesza trawienie i zapobiega wchłanianiu tłuszczu z pokarmu. Tak jak i daktyle są też ...
  • Z bloga: Geniusz w kuchni

    Zupełnie nie pamiętam już, kiedy po raz pierwszy upiekłam Snickersa i skąd miałam przepis, ale od tamtej pory (musiało minąć sporo czasu) Snickers pojawia się u nas regularnie. Połączenie ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Niepowtarzalne smaki kuchni kresowej coraz bardziej odchodzą w zapomnienie. Dlatego jeśli nie znacie, to spróbujcie poznać, a jeśli znacie, to warto do nich powrócić i odkryć na nowo. Jednym z...
  • Z bloga: Kuchnia Biegacza

    Czego trzeba biegaczowi, prócz dobrych butów, życiówek i wiatru w plecy? Paliwa! A oto i ono! Energetycznie i odżywczo. Pewnie nie mieliście pojęcia (ja nie miałam!), że jeden duży pieczony...
  • Z bloga: kolorowo-torcikowo

       Uwielbiam zupy krem. Niektórzy mówią, że zupa-krem to taka papka dla niemowlaka... , że wolą kawałki całych warzyw, pływające w zupie. Wiadomo - są gusta i guściki. Ja jednak ...
  • Z bloga: lucywniebie.blogspot.com

    Kiedy zobaczyłam te bułki na blogu toPestka, szybko dodałam przepis do ulubionych, aby w odpowiedniej chwili móc szybko z niego skorzystać. Takie przepisy, gdzie nie trzeba wkładać zbyt ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Prosta sałata w nowej odsłonie. Wystarczy wykorzystać szklane naczynie, w którym warstwami układamy zieloną sałatę i kolorowe dodatki, fioletowe rzodkiewki, czerwoną i żółtą paprykę, ...
  • Z bloga: Kulinarne misz masz

    Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo często używam podczas gotowania octu. Dodaję go do marynat, do surówek, gotowanych buraczków, zakwaszam nim zupy, jeśli uznam że są za mało wyraziste. Ocet do ...
  • Z bloga: My Culinary Art

    Najsłodsze ciasto na świecie :) Przepis znalazłam na stronie MOJE WYPIEKI, ale można go również znaleźć w książce "120 przepisów". Polecam wszystkim miłośnikom czekolady i kajmaku :) ...
  • Z bloga: MamaUgotuje

    Dzisiaj razem z córką upiekłyśmy ciasteczka. Ja przygotowałam ciasto, a córeczka wycinała kształty. Sprawiało jej to tyle radości, że bardzo szczerze polecam wszystkim taką zabawę. A o ...
  • Z bloga: harmoniacialaiumyslu

    Sok doskonale podkreślający panujący sezon. Rozchmurzy i przebudzi  nas z jesienniej depresyjnej aury. Sok jest świetnym eliksirem wspomagającym i wzmacniającym  nasz układ odpornościowy; ...
  • Z bloga: Taka babska próba

    Niebawem święta - należy więc dokończyć pieczenie piernika. Przepis na ciasto dojrzewające jest tu. Teraz, na jakiś czas przed świętami, ale nie mniej niż 3 dni wcześniej, ...
  • Z bloga: Przepis na życie

    Jest to wersja tortilli  wegetariańska z warzywami serem i sosem tatarski . Składniki:Placek tortilli, sos tatarski madeo, 1 rzodkiewka, kilka plastrów ogórka,2 łodyżki szczypioru,pół ...
  • Z bloga: Ósmy kolor tęczy - Blog kulinarny

    Jeśli lubicie pierogi, koniecznie musicie spróbować tych.
  • Z bloga: Love cooking !

    Idealne pierniczki na święta! :) Składniki: - 3 szklanki mąki - 3/4 szklanki brązowego cukru - 1 duże jajko  - 1 łyżka zmielonego imbiru - 1/2 łyżeczki świeżo zmielonych gożdzików ...
  • Z bloga: Sceny z użycia

    Kolorowe, smaczne i rozgrzewające – w sam raz na listopadowe przymrozki – makaron z paprykowym pesto. Dziś mam dla Was prosty przepis na tani obiad. To nieprawda, jak próbują nam wmówić ...
  • Z bloga: Gotujący i blogujący facet w kuchni

    Colesław to jedna z prostszych i lepszych sałatek. Każdy broni się od robienia jej, a wykonanie jest dziecinnie łatwe. No i wiemy co jemy – przede wszystkim. SKŁADNIKI: Kapusta biała – ...
  • Z bloga: smakiszczescia.pl

    Doskonała wytrawna przekąską, może także pełnić rolę eleganckiej przystawki, a także niebanalnego dodatku do dania głównego… Składniki: gruszka (nieobrana, w całości) ser- parmezan ...
  • Z bloga: lucywniebie.blogspot.com

    O tych plackach słyszałam już bardzo dawno od pewnego "dobrego duszka", że są niesamowicie smaczne. Ja jednak do tej pory niespecjalnie przepadałam za burakami w ogóle, co też ma ...
  • Z bloga: Taka babska próba

    Przyszedł wreszcie czas, by zaprezentować Wam podstawowy przepis na domek. Piękne, pyszne ciasto - sernik, nie wymagający pieczenia. Wielce smakowity. Wcześniej dodawałam już przepis na domek ...
  • Z bloga: Moja Galeria Smaku

    Aromatyczna pasta do kanapek z białej fasoli oraz podsmażanego jabłka i cebuli. Może i brzmi dziwnie, ale smakuje pysznie ;) Pasta ta przypadnie pewnie do gustu wegetarianom, gdyż fasola ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Święta minęły, a teraz powoli zaczynamy szykować się do sylwestrowej nocy i karnawałowych szaleństw. Dzisiaj więc podrzucam Wam pomysł na przekąskę, czyli szpinakowy farsz zawinięty w...
  • Z bloga: Obżarciuch

    Smaczne kruche blaty z bezą i dżemem porzeczkowym przełożone masą kremową Wymiary formy: 25x36cmSkładniki:kruche ciasto: 500 g mąki pszennej 0,5 szklanki cukru...
  • Z bloga: PrzypalonyGarnek

    Tą sałatkę znam ze swojego domu rodzinnego- taką robiła  Mama.  Kiedy robię ją u siebie to przypominają mi się te smaki ,  wraz ze smakiem -obrazy, zapachy danej sytuacji, ...
  • Z bloga: yourbetterchoice

    Choć nie powinno oceniać się książki po okładce, trudno jest przejść obok „Mojej kuchni w Paryżu” obojętnie. Na pierwszy plan wysuwa się miedziany rondel wypełniony apetycznym daniem,...
  • Z bloga: Moja kuchnia to ''Raj dla podniebienia,,

    Moje krokiety to danie bezmięsne , można je podawać  na obiad popijając barszczyk czerwony.       Składniki na ciasto:        2 szklanki mąki pszennej    4  jajka    2 szklanki ...
  • Z bloga: Obżarciuch

    Aromatyczna pasta dla smakoszy pikantnych dań, doskonała jako dodatek do mięs, wędlin, sosów, zup i innych potraw Ilość:  11 słoiczków (190 ml) Składniki na ostrą pastę do mięs i...
  • Z bloga: Moja Galeria Smaku

    Składniki: 200 g łososia wędzonego 1 awokado zielony ogórek koperek kawałek startego imbiru sok z połowy limonki sól, pieprz 1 łyżka oleju rzepakowego Łososia posiekać w ...
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Oto idealna propozycja na jesienny sernik. Został upieczony z dodatkiem pure z  pieczonej dyni. Natomiast na jego spód posłużyły zmielone płatki owsiane. Moim zdanie sernik jest najlepszy po...
  • Z bloga: walka w kuchni

    mój sernik odświętny to taki sernik, który robi się błyskawicznie. a to sztuka: serniki zazwyczaj wymagają sporego nakładu pracy i czasu. i do tego jest naprawdę przepyszny a przez dodatek ...