Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: Kulinarne przygody Gatity

    Burak to bardzo zdrowe warzywo, tanie i dostępne wszędzie. Zawiera duże ilości witaminy C i B1, wapń, magnez, potas i antyoksydanty. Nieoceniony przy anemii, obniża również ciśnienie. ...
  • Z bloga: moja-owsianka

    Coraz ciemniejsze i zimniejsze wieczory to już codzienność. W taką jesienną pogodę łatwo też złapać przeziębienie, dlatego profilaktycznie trzeba temu zapobiegać. Ja po powrocie z pracy ...
  • Z bloga: Moja Galeria Smaku

    Dzisiaj proponuje Wam koktajl przyspieszający odchudzanie. Ananas oraz imbir na pewno nam w tym pomogą. Imbir rozgrzewa a w związku z tym szybszy jest proces przemiany materii i spalania kalorii....
  • Z bloga: Kuchenny Skrawek Nieba

    Okres jesienno-zimowy jest czasem, w którym najczęściej dopada nas przeziębienie. Na szczęście ja  mam swój sprawdzony i niezawodny sposób na tego typu przypadłości.  Gdy wypiję taki ...
  • Z bloga: My Culinary Art

    Święta, Święta... i po Świętach. Wróciłam do domu bogatsza o wiele prezentów, słoików z jedzeniem i kilka kilogramów. To ostatnie chcę jak najszybciej zgubić :) Przede wszystkim po ...
  • Z bloga: naturologia

    Prawdziwe niebo w gębie. Fantastyczne surowe ciasteczka. Bardzo zdrowa alternatywa dla tuczących ciastek czekoladowych. Składniki: - 1 szklanka daktyli (jeśli używamy suszone to należy namoczyć...
  • Z bloga: naturologia

    Lada chwila Sylwester i obowiązkowe świętowanie do białego rana. Na pewno znajdzie się tu ktoś, kto w Nowy Rok będzie odczuwał ból głowy, nudności czy zawroty głowy. Krótko mówiąc – ...
  • Z bloga: szczypta samaq

    Granat jest zaliczany do super produktów roślinnych z uwagi na wyjątkowe właściwości zdrowotne.  Chyba sam wie jak jest cenny bo stawia duży opór przy każdej próbie wyłuskania ziarenek. ...
  • Z bloga: naturologia

    Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta… Dzisiaj coś, co praktycznie zrobi się samo. Zdrowa przekąska zamiast popcornu do podjadania podczas oglądania Kevina. Składniki: - jabłka - ...
  • Z bloga: Kuchenny Skrawek Nieba

    Śniadanie funkcjonalne, czyli takie, które wspomaga leczenie. Miód ma między innymi właściwości bakteriobójcze, a siemię lniane rozpuszczone w jogurcie doskonale nawilża śluzówkę ...
  • Z bloga: NieTruje

    Hu-hu-ha, hu-hu-ha nasza zima… nie taka zła;) Nikt chorujący na niedoczynność tarczycy nie lubi zimy. I ja też do tej pory jej nie lubiłam. Zawsze kojarzyła mi się z lodowatymi dłoniami i ...
  • Z bloga: moja-owsianka

    Moje święta niewątpliwie nie wyglądały standardowo, dlatego że przez te kilka dni byłam dość mocno przeziębiona. Początkowo ilość obowiązków i świąteczny rozgardiasz sprawił, że ...
  • Z bloga: Food Square

    Dzisiaj tylko kalendarz pokazuje nam, że to pierwszy dzień lata, a pogoda wtenczas płata figle. Dlatego też w ten pochmurny dzień postarajmy się wprowadzić trochę słońca do naszej ...
  • Z bloga: Recookin' - alergiczka w kuchni

    Moje pierwsze spotkanie z quinoa było bardzo asekuracyjne. Postanowiłam toto spróbować, bo zewsząd same ochy, achy i zapewnienia o zdrowych mocach. Jako że kompletnie nie potrafiłam sobie ...
  • Z bloga: eintopf

    Pita (8 - 10 sztuk)1,5 szklanki żytniej mąki 1,5 szklanki pszennej mąki łyżka cukru łyżeczka soli 7 g suchych drożdży 2 łyżki oliwy szklanka i ćwierć wody W misce wymieszajcie...
  • Z bloga: Moja smaczna kuchnia

    Pomysł na surówkę powstał w trakcie robienia zakupów w osiedlowym sklepie. Jeśli przez przypadek kupicie zbyt kwaśną kapustę, możecie ją kilka razy wypłukać w zimnej wodzie. Pomysły ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Koktajl zmniejszający puchnięcie i wspierający funkcjonowanie nerek Czytaj więcej »
  • Z bloga: Moja smaczna kuchnia

    Piękną wiosnę mamy dzisiaj za oknem, a skoro świeci słońce postanowiłam przygotować pyszną sałatkę, która jest tak sycąca, że idealnie nadaje się na obiad. Po wczorajszym obiedzie ...
  • Z bloga: Słodkie Niebo

    Co zrobić z resztką coli która została w butelce ? Można ją wykorzystać do upieczenia ciasta czekoladowego :) Wykonanie ciasta jest banalnie proste i każdy może je przygotować. Wystarczy ...
  • Z bloga: naturologia

    Przygotowałam ten przepis już jakiś czas temu i pamiętam, że pierniki były naprawdę pyszne i bardzo inne niż reszta przepisów, dlatego polecam spróbować. Co zrobić, żeby ciasto ...
  • Z bloga: naturologia

    Zapewne u każdego w domu pachnie już świętami. Z piekarnika unosi się zapach pierniczków, czuć również zapach sosny lub świerku z bożonarodzeniowego drzewka. Prawdziwy zapach świąt ...
  • Z bloga: qchniazdrowia.pl/blog

    Dziś jeden z moich ulubionych jesiennych soków, czyli połączenie marchewki, ananasa i selera naciowego. Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie przemyciła czegoś zielonego… Marchewka jest ...
  • Z bloga: sweet world of S

    Zupełnie przypadkiem zrobiłam zupę, która mi smakowała ;) A B wręcz się nią zachwycił :) Tadam! :) Składniki: 1 kalafior 1l mleka/napoju migdałowego 2 ząbki czosnku 1 średniej ...
  • Z bloga: Przy kominku

    Chlebek na zakwasie i drożdżach- wersja 1 – tania, szybsza, uproszczona Pita bezglutenowa lub chlebek / pizza na zakwasie - tortownica średnicy 25 – 30 cm (na 2 chlebki lub na 3 pizze / 3 ...
  • Z bloga: VI&RAW

                    Poruszałam już temat witariańskich mleczek kila razy ... Pomyślałam, że nie zaszkodzi jeszcze raz.Tym razem dedykowane osobno, każdym z nasionek i orzeszków.Zasada ...
  • Z bloga: harmoniacialaiumyslu

           Quinoa najlepsze źródło białek, dlatego najlepiej sprawdza się w sałatkach przy asyście warzyw; możemy ja spożywać w porze lunchu lub obiadu.   1 cup Quinoa Jedna główka ...
  • Z bloga: Gotujący i blogujący facet w kuchni

    Jesień. Okres, kiedy najpopularniejsza w kuchni jest dynia (a w knajpach wódka). Dynia jest wdzięczna, można ją przerobić na wiele sposobów. Muscatowa najlepsza jest do marynowania, klasyczna ...
  • Z bloga: Zielone Koktajle

    Obniżający cholesterol i regulujący ciśnienie krwi pudding z awokado   Czytaj więcej »
  • Z bloga: Food Square

    Nawiązując do hasła "Środa to mała sobota!" postanowiłem pokazać Wam trzy proste przepisy na doskonałe śniadania, które można wykonać nawet w środku tygodnia, mając niewiele czasu ...
  • Z bloga: Kuchenne Czary-Mary

    Zawsze korciło mnie żeby samodzielnie wykonać jakiś napój roślinny, jako że te dostępne w sklepach kosztują kilkanaście złotych za litr, czyli raczej sporo. Regularnie czytuję różne ...
  • Z bloga: Moja Galeria Smaku

    Niedawno na blogu był koktajl z jabłkiem i szpinakiem, teraz zrobiłam eksperyment i dodałam do niego ogórka zielonego:) wyszło ciekawie:) ogórek jest najbardziej wyczuwalny, można ...
  • Z bloga: Kuchenny Skrawek Nieba

    Z okazji nowego roku życzę wam, aby ten rok był jeszcze lepszy od ubiegłego i żebyście wytrwali w postanowieniach noworocznych :) Moja propozycja na urozmaicenie zwykłego obiadu. Zamiast...
  • Z bloga: SAWA Gotuje

    Wiem, że dla niektórych to wręcz profanacja – bigos bez mięsa – oksymoron Dla mnie najlepszą rekomendacją bezmięsnego bigosu niech będzie fakt, że moje dwa niejadki (A l.8 i M l.6) ...