Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
  • Z bloga: VI&RAW

    Pierwszy raz czułam się nietypowo zamykając za sobą drzwiczki od lodówki. Pierwszy raz schowałam tam piernik. Mogłam, tak myślę, wysuszyć go w dehydratorze. Stałby się kruchy i miękki...
  • Z bloga: VI&RAW

    Za pierwszym razem ciasto było za miękkie. Nie przemyślana proporcjonalność składników uczyniła ciasto tak lepiącym, że z trudem wykroiłam z niego kształt. Musiałam dodać więcej ...
  • Z bloga: VI&RAW

    W grudniowym numerze Kuchnia pojawił się przepis na "Śniegowe Kule". Podłapałam pomysł i podmieniłam kilka składników na bardziej "jadalne". I całkiem przypadkiem wyszły mi pralinki ...
  • Z bloga: VI&RAW

    Nie mam czasu na rozpisywanie się, bo jeszcze muszę stworzyć dziś dwa wpisy, pomiędzy pakowaniem prezentów, suszeniem ciastek, lepieniem pierogów i nakładaniem farszu do uszek. Mus to mus ...
  • Z bloga: VI&RAW

    Od dzieciństwa przypatruję się i pomagam mamie przy tworzeniu wigilijnej kutii. To jedno z tych obowiązkowych deserów, których na naszym stole nie może zabraknąć nigdy. Inaczej ...
  • Z bloga: VI&RAW

    Miętowe pralinki pokryte polewą czekoladową lub czekoladą. Wybór nawierzchni zależeć będzie od Waszego zasobu portfela i dostępu do składników. Jeśli wybierzecie opcję pierwszą, ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

       Dziś druga wersja pysznego pasztetu z kaszy jaglanej. I jak to w życiu bywa gdy coś zmieniamy, to staramy się by była to zmiana na lepsze, by danie było jeszcze smaczniejsze. Ten pasztet ...
  • Z bloga: naturologia

    Dzisiaj coś naprawdę niesamowitego – przepyszne pierniczki migdałowe. Bez użycia mąki, bez jajek, bez białego cukru, nabiału i konserwantów. Mocno korzenne i aromatyczne – muszą się ...
  • Z bloga: naturologia

    Prawdziwe niebo w gębie. Fantastyczne surowe ciasteczka. Bardzo zdrowa alternatywa dla tuczących ciastek czekoladowych. Składniki: - 1 szklanka daktyli (jeśli używamy suszone to należy namoczyć...
  • Z bloga: Obżarciuch

    Surówka z czosnkiem niedźwiedzim to pyszny i zdrowy dodatek do obiadu, szczególnie do dań mięsnych oraz naturalna nowalijka Składniki na surówkę z czosnkiem niedźwiedzim:...
  • Z bloga: Kinga Paruzel - Ale Babka i robi to co lubi

    To ciasto zrobiłam z ciekawości i przepadłam! Najfajniejsze w nim jest to, że zjesz kawałek i:- poczujesz się jak na egzotycznej wyspie- jesteś syty i odczuwasz przyjemną słodycz- wiesz, że...
  • Z bloga: zdrowavegekuchnia

    Pyszne, szybkie i bardzo łatwe do zrobienia ciasteczka, wystarczy wymieszać banana z wiórkami, uformować ciasteczka i upiec :) Składniki : - 2 banany (najlepiej dojrzałe)- 1,5 szklanki ...
  • Z bloga: Obżarciuch

    Wyśmienity kompot na czas Wigilii i Bożego Narodzenia z suszonych owoców Składniki na kompot z suszu: 200 g gruszek suszonych 500 g jabłek suszonych 300 g śliwek wędzonych z pestką ...
  • Z bloga: Wegetariańska Kuchnia

    ilość: około 25 trufliSkładniki:- 2 duże marchewki - 2 tabliczki gorzkiej czekolady (lub innej)- pół szklanki wiórków kokosowych - pół szklanki otrębów owsianych - kilka kropli soku z...
  • Z bloga: zdrowavegekuchnia

    Dzisiaj przepis na przepyszne ciasto kokosowe, które nie dość, że smakuje wyśmienicie to jeszcze jest bardzo zdrowe, spód z płatków owsianych, wiórków kokosowych, miodu i masła orzechowego...
  • Z bloga: Quchniawege

    Szybkie ciasto, proste w wykonaniu, bogate w wartości odżywcze ze względu na obecność amarantusa, migdałów, jagód goji, rodzynek oraz karobu. Przepis wygrał w moim konkursie, gdzie ...
  • Z bloga: zdrowavegekuchnia

    Dzisiaj przepis na pyszną czekoladowo truskawkową tartę jaglaną, na spodzie z płatków owsianych, masła orzechowego i miodu, jest tak pyszna, że od razu znikła ze stołu, aż trudno jest ...
  • Z bloga: My Blueberry Corner

    My Blueberry Corner by "jagodzianka"       Gdy na zeszłorocznych Targach Regionalia pierwszy raz spróbowałam tej delikatnej, pysznej nalewki wiedziałam że muszę ją sama przygotować. ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Pasta lubczykowa - wspaniała, intensywna w smaku, świetna przyprawa w swej naturalnej formie. Bez dodatków, polepszaczy, wzmacniaczy smaku, nie ma się co równać z maggi ze sklepowych półek....
  • Z bloga: SAWA Gotuje

    Wiem, że dla niektórych to wręcz profanacja – bigos bez mięsa – oksymoron Dla mnie najlepszą rekomendacją bezmięsnego bigosu niech będzie fakt, że moje dwa niejadki (A l.8 i M l.6) ...
  • Z bloga: przyzielonymstole.blogspot.com

    Na naszym stole zagościła już trochę jesienna szarlotka, zapachniały jabłka z cynamonem i herbata miętowa oczekiwała na przybycie gości.Coraz bardziej kuszą jabłka piętrzące się na ...
  • Z bloga: zdrowavegekuchnia

    Dzisiaj przepis na  niedzielne ciasto, które jest bardzo smaczne, a co najważniejsze bardzo zdrowe.Ciasto to można robić na wiele różnych sposobów, można do kaszy dodać rozpuszczoną ...
  • Z bloga: smaczne-zdrowe

      Już kiedyś pisałam jak bardzo zauroczyła nas baba drożdżowa z dodatkiem dyni- baba na bani, tym razem poszłam krok dalej i stworzyłam na tym przepisie ciasto drożdżowe z dodatkiem ...
  • Z bloga: Blue Almonds

    Coś dla miłośników wszelkich koktajli fit & detox :). Zwariowane i podkręcone połączenie pomidora, truskawki i pieprzu cayenne, które rozrusza twój metabolizm :). ...
  • Z bloga: Miętowy Garnuszek

    Jeżeli szykujemy obiad z piekarnika to polecam dorzucić do tego takie ziemniaczki. Dwie pieczenie na jednym ogniu gotowe 😉 Potrzebujemy: 4 duże ziemniaki 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka ...
  • Z bloga: Roślinna

    Mam tu dla Ciebie tak pyszną przekąskę, że warto potraktować ją jako wyjątkową i serwować tylko na wyjątkowe okazje. Idealną są zbliżające się święta.  Słodycz czekolady i...
  • Z bloga: Say Yes to the Kitchen

    Warzywna zupa Tapsi, zalicza się do tradycyjnych dań kuchni kurdyjskiej (zobaczyć możecie to tutaj). Wyśmienicie smakuje podawana z ryżem. Przygotowanie tej zupy zajmie Wam bardzo mało czasu,...
  • Z bloga: Obżarciuch

    Smaczna zarówno do obiadów jak i do wędlin Ilość: 6 słoików 330ml Składniki: 3 kg buraków 200g chrzanu tartego czubata łyżeczka soli 3 ...
  • Z bloga: Kulinarne misz masz

    Powstaje jako produkt uboczny przy produkcji kandyzowanego imbiru. Szkoda go nie zachować bo oprócz tego że jest słodki i pachnie imbirem zawiera esencję z gotowanego w syropie imbiru. Świetny ...
  • Z bloga: Moja Delicja

    Surowa tarta z malinami to wegańska tarta bez pieczenia, którą wykonuje się z surowych produktów, takich jak orzechy, płatki, bakalie. Tarta jest bez dodatku rafinowanego cukru, bez glutenu ...
  • Z bloga: Wegetariańska Kuchnia

    ilość: 2-3 porcjeSkładniki:- 1 puszka cieciorki (ja użyłam brązowej)- 1 puszka pomidorów - 1 puszka mleka kokosowego - 5 dużych garści świeżego szpinaku - 1 cebula - 4 ząbki czosnku - ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    W tym tygodniu będą królować napoje. Na pierwszy ogień idzie koktajl z pomelo i ananasa- doskonała propozycja dla wszystkich, którzy są na diecie lub po prostu dbają o ilość spożywanych ...
  • Z bloga: zycier roslinne

    Dynię uważam za roślinę z superpower nie tylko dlatego, że niemal jako jedyna przetrwała atak złośliwych ślimaków na mój skromny ogródek. Dynia okazuje swoją siłę także w inny ...